Разработка композиционных составов с повышенными эксплуатационными свойствами для покрытий автомобильных дорог / Բարձր շահագործողական հատկություններ ունեցող կոմպոզիցիոն բաղադրությունների մշակումը ավտոմոբիլային ճանապարհների ծածկույթների համար - Չիլինգարյան, Սերգեյ Նիկոլայի / Chilingaryan Sergey (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2001)
Развитие практически всех отраслей народного хозяйства Республики Армения неразрывно связано с автомобильным транспортом (рост объема перевозок, увеличение интенсивности, грузоподъемности и скорости движения) эффективность работы которого, помимо технических и организационных аспектов, перевозок, в значительной степени зависит от состояния автомобильных дорог и их технических параметров / Ատենախոսական աշխատանքը նվիրված է տնտեսության արդիական խնդրի լուծմանը՝ ճանապարհային ծածկույթների համար օգտագործվող ասֆալտբետոնների հատկությունների բարելավմանը և նրանց երկարակեցության բարձրացմանը
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Հ. Բադալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յու. Ա. Գասպարյան, Գ. Հ. Թորոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայսեյսմշին և ԿՊԳՀի» Փ.Բ.Ը. ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology