Геохимические особенности минералов-самоцветов присеванского офиолитового пояса / Մերձսևանյան օֆիոլիտային գոտու գունագեղ միներալների երկրաքիմիական առանձնահատկությունները / The geochemical properties of gem minerals from Sevan coastal zone ophiolite association - Գևորգյան, Մարինա Ռուդոլֆի / Gevorgyan Marina (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Учение о минералах-самоцветах имеет глубокие исторические корни и во все времена было тесно связано с прикладными направлениями геохимии и минералогии / Մերձսևանյան օֆիոլիտային գոտին ներկայացված է` ուլտրամաֆիտային (հիպերբազիտային), մաֆիտային (գաբրոիդային) և հրաբխանստվածքային ապարների համալիրներով և դրանց վերափոխված տարբերակներով / The ophiolite association of the Sevan coastal zone rocks is represented by: ultramafic (hyperbasite), mafic (gabbroic) and volcanogenic-sedimentary rock complexes, as well as their metamorphic complexes
ԻԴ.01.01 «Ընդհանուր երկրաբանություն» մասնագիտությամբ երկրաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Վ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Ի. Սիլին, Ք. Վ. Խաչանով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ընդհանուր և անօրգանական քիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science