Առասպելը ժամանակակից հայկական և Սիրիայի արաբական թատերագրության մեջ - Բանդակ, Ուանես Յակոբի / Bandak Wanes (Երևանի պետական համալսարան, 1993)
Հետազոտության հիմնական թեման է՝ դիցաբանությունը ժամանակակից հայ և արաբ գրողների թատերագրության մեջ / Основная тема исследования - мифология современных армянских и арабских писателей в театре
Ժ.01.02 «ԱՊՀ ժողովուրդների գրականություն (Հայ գրականության նորագույն շրջան)» մասնագիտությամբ բանասիրական զիտությունների թեկնածուի զիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1993 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի հայ նորագույն շրջանի գրականության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Գ. Անանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Վ. Ավետիսյան, Կ. Կ. Խուդավերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 13 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies