Դատական սահմանադրական վերահսկողությունը Հայաստանի Հանրապետությունում (տեսության և պրակտիկայի որոշ հարցեր) - Կարապետյան, Գրիգոր Կարոյի / Karapetyan Grigor (Երևանի պետական համալսարան, 2003)
Հասարակական հարաբերությունների նորացման, իրավական պետության կառուցման, ժողովրդավարության հետևողականորեն արմատավորման և քաղաքացիական հասարակության կայացման, երկրի սոցիալ-տնտեսական զարգացման, քաղաքակիրթ շուկայական հարաբերությունների ձևավորման և դրանց մասնակիցների իրավունքների և օրինական շահերի պաշտպանության գործուն կառուցակարգեր ստեղծելու ճանապարհին ՀՀ Սահմանադրությունը և օրենսդրությունը առանձնահատուկ նշանակություն են տալիս Սահմանադրության գերակայության երաշխավորմանը, մասնավորապես դատական սահմանադրական վերահսկողության միջոցով / Проблема судебного конституционного контроля была и остается важнейшей задачей демократического государства. В настоящей работе предпринята попытка комплексного изучения организации и деятельности конституционного суда Республики Армения
ԺԲ.00.02. «Սահմանադրական իրավունք, վարչական իրավունք, պետական կառավարում, մունիցիպալ իրավունք, բնապահպանական իրավունք, եվրոպական իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ա. Այվազյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Գ. Հարությունյան, Ա. Սիրունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law