Անհատի արժեհամակարգի կողմնորոշիչները 20-րդ դարավերջի և 21-րդ դարասկզբի անգլոամերիկյան արձակում (կին գրողների ստեղծագործությունների հիման վրա) / Value orientations of an individual in the english-american literature of the late 20th and early 21st century (based on the women writer’s works) - Եղիազարյան, Գայանե Վիուլի / Yeghiazaryan Gayane (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2017)
Գեղարվեստական գրականության առաքելություններից մեկը որպես գեղարվեստական հայեցակարգի և արժեքների (իմացական, գեղագիտական, փիլիսոփայական, բարոյաէթիկական և այլ ) միաձուլման «տարածք» ներկայանալն է / Исследования определяется прежде всего назревшей необходимостью научного определения понятий «женская проза» и «женская тема» в литературе, многовекторного анализа развития женской прозы, выявления и определения в современном литературоведении личностных аксиологических ориентиров в произведениях женщин-писательниц, важностью определения их места и роли в ценностной системе данного народа / The relevance of the research is due to the need for a multivectoral analysis of the "women's prose" and "women's theme" in literature, the proliferation of artistic and axiological conceptions of women's prose in the historical paradigm, the analysis of value orientations in women writers' works in the context of modern literary studies and the role of the given writers in the individual’s value system formation
ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ , Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Առաքելյան, Ա. Հ. Ջիվանյան, Կ. Ռ. Մատինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան Հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 483 էջ, սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies