Աստվածաշնչյան մոտիվները Հովհաննես Թումանյանի ստեղծագործության մեջ / Biblical motives in the literary work by Hovhannes Tumanyan - Աթանեսյան, Գայանե Սարգսի / Atanesyan Gayane (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2011)
Ատենախոսության ուսումնասիրության առարկան Թումանյանի ստեղծագործության աստվածաշնչյան աղերսների համակողմանի վերլուծությունն է, թե բանաստեղծի մտածողությունը ինչ ուղիներով է առնչվում Աստվածաշնչի հետ և թե սուրբգրային մոտիվներն ու գաղափարները գեղագիտական-աշխարհայացքային, հասարակական բարոյական, գեղարվեստական ինչ նստվածքներ են տվել նրա բանաստեղծական գիտակցությանը / Предметом нашего исследования является литературное наследие Օ. Туманяна. в диссертации на основе изучения богатого творческого наследия Օ. Туманяна рассматривается связь его поэтического мышления с Библией, в частности, эстетико-мировоззренческий нравственные, общественные и художественно творческие отголоски библейских мотивов и идей в его произведениях, дабы понять, чем была обусловлена гармония его поэтического космоса / The present work seeks to study H. Toumanyan's literary legacy and analyze how biblical motives and ideas have affected the poet's world outlook, shaped his aesthetic, social and moral views, as well as contributed to the creative and harmonious structure of his work
Ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ն. Սարինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Կիրակոսյան, Վ. Գ. Դևրիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies