Исследование когерентных явлений в парах атомов рубидия в поле бихроматического лазерного излучения / Ռուբիդիումի ատոմական գոլորշիներում կոհերենտ երևույթների հետազոտությունները բիքրոմատիկ լազերային ճառագայթման դաշտում - Միրզոյան, Ռաֆայել Կամոյի / Mirzoyan Rafayel (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Продолжаются интенсивные исследования когерентных процессов в атомарных средах, таких как, когерентное пленение населенности (КНП), и электромагнитно-индуцированной прозрачности (ЭИП), что обусловлено их широким применением: возможностью формировать сверхузкие оптические резонансны / Կոհերենտ պրոցեսների՝ բնակեցվածության կոհերենտ գերման (ԲԿԳ) և էլեկտրամագնիսականորեն հարուցված թափանցելիության (ԷՀԹ) օգնությամբ նեղ օպտիկական ռեզոնանսների ստացումը մինչ այժմ առաջացնում է մեծ հետաքրքրություն իր պոտենցյալ կիրառությունների շնորհիվ / Continuous interest to coherent population trapping (СРТ) and related electromagnetically induced transparency (EIT) phenomena is stipulated by a number of important applications in a variety of fields such as laser cooling, information storage, magnetometry, spectroscopy, atomic frequency references, atomic clock etc
Ա.04.21 «Լազերային ֆիզիկա» մասնագիտությամբ Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Հ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Բ. Ալավերդյան, Հ. Գ. Կանեցյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics