Основные факторы риска васкулогенной эректильной дисфункции / Էրեկցիայի վասկուլոգեն խանգարման հիմնական ռիսկի գործոնները / The principal risk factors in vasculogenic erectile dysfunction - Բադալյան, Ռաֆայել Ռոբեսպիերի / Badalyan Rafael (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2004)
Эректильная функция (ЭФ) является самой значимой составной сексуальной функции мужчины, нарушение которой ведет к расстройству не только копулятивной функции, но также к психоэмоциональным нарушениям, депрессивным состояниям, снижению работоспособности, влияет на личностные взаимоотношения семье и обществе, снижает качество жизни мужчины, тем самым являясь проблемой не только индивидуума, но и его окружения, и трактуется как медико-социальная проблема / Էրեկցիայի խանգարումը տարածված հիվանդություն է, որն ազդում է տղամարդու բարեկեցության և կյանքի որակի վրա / Erectile dysfunction is a widespread condition affecting men well being and their quality of life
ԺԴ.00.21 «Ուրոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում 2001թ. ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Գ. Աղաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Բաբլոյան, Ա. է. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ «էրեբունի» ՀԲԿ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences