Լևոն Բաշալյանը արևմտահայ 80-ականների գրական շարժման համապատկերում / Levon Bashalyan in the panorama of the 80s Armenian literary movement - Անդրեասյան, Թամարա Բորիկի / Andreasyan Tamara (Երևանի պետական համալսարան, 2021)
19-րդ դարի ութսունական թվականները կարևորվեցին արևմտահայ մտավոր կյանքում նոր գաղափարների, կենսական ճշմարտություն արտահայտող իրապաշտական գրականության համար ընթացող պայքարով / 80-ые годы 19-го века выделяются особой значи- мостью в западноармянской интеллектуальной жизни в связи с происходящей борьбой за новые взгляды и выражающую насущную правду реалистичную литературу / The 80s of the 19+ century were important because of the struggle for realistic literature which expressed new ideas and vital truths in west-armenian intellectual life
Ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի հայ բանասիրության ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Սաֆարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Հ. Դեմիրճյան, Ս. Գ. Սրապիոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։