Синтез и превращения ртутьорганических соединений на основе ацетиленовых систем / Սնդիկօրգանական միացությունների ստացումը և փոխարկումները ացետիլենային համակարգերի հիման վրա - Բալյան, Քրիստինե Վալերիկի / Balyan Qristine (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնի օրգանական քիմիայի ինստիտուտ, 2008)
Предметом изучения металлоорганической химии, возникшей на стыке органической и неорганической химии, являются металлоорганические соединения / Ծայրային ացետիլենային կապ պարունակող միացությունների և CH-թթուների միջև ընթացող փոխազդեցությունը ԴՄՍՕ-ի միջավայրում սնդիկի ացետատի ներկայությամբ ուսումնասիրելիս հայտնաբերվել են ներմոլեկուլային ցիկլացման և արոմատացման ռեակցիաներ, որոնք հանգեցրել են ֆուրանի ածանցյաների առաջացմանը
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ օրգանական քիմիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ժ. Ա. Չոբանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ս. Հարությունյան, Հ. Ս. Աթթարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Կիրառական քիմիայի ինստիտուտ «ԱՐԻԱԿ» ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry