Ժամանակակից հայերենի շարադասության ձևային նկարագրություն ( UNL միջավայրում) / Formalized description of modern Armenian word order within UNL - Ասիլբեկյան, Շուշան Հակոբի / Asilbekyan Shushan (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2012)
Հայոց լեզվի զարգացման տարբեր փուլերի, այդ թվում ժամանակակից հայերենի շարադասությունը ուսումնասիրվել է թե՛ ընդհանուր բնույթի, թե՛ շարադասության առանձին հարցերին նվիրված գործերում, սակայն շարադասության ձևային նկարագրությունը, ըստ էության, քիչ ուշադրության է արժանացել / Диссертация посвящена формализованному описанию моделей словопорядка в простом предложении современного армянского языка и их соотношению с системой UNL (Universal Networking Language) – универсального сетевого языка-посредника для машинного перевода / The dissertation is dedicated to the formalized description of the simple sentence word order in the syntax system of Modern Armenian and the concordance of the given syntactic models to UNL (Universal Networking Language) – a metalanguage system to realize machine translation
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ս. Հովսեփյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե. Սարգսյան, Ա. Լ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics