Սեփականության անձեռնմխելիության սկզբունքը քաղաքացիական իրավունքում - Կարապետյան, Նորա Արայիկի / Karapetyan Nora (Երևանի պետական համալսարան, 2010)
Սեփականությունը քաղաքացիական իրավունքի առանցքային ինստիտուտն է, իսկ սեփականության անձեռնմխելության ապահովմանն ուղղված իրավահարաբերությունները՝ քաղաքացիաիրավական բնականոն հարաբերությունների անկյունաքարը / Диссертационное исследование посвящено изучению и подробному анализу принципа неприкосновенности собственности в гражданском праве
ԺԲ.00.03 «Մասնավոր իրավունք-քաղաքացիական, առևտրային (կոմերցիոն), միջազգային մասնավոր, ընտանեկան, աշխատանքային, սոցիալական ապահովության իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Տ. Կ. Բարսեղյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Գ. Սալոմինա, Ս. Գ. Մեղրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ սահմանադրական իրավունքի կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law