Актуальные проблемы совершенствования частного права в Армении / Մասնավոր իրավունքի կատարելագործման հիմնահարցերը Հայաստանում - Հայկյանց, Արմեն Մերուժանի / Haykyanc Armen (Երևանի պետական համալսարան, 2007)
В конце 20-го века результате благоприятных геополитических сдвигов армянский народ получил историческую возможность восстановить утраченную им независимую государственность / Ատենախոսությունը նվիրված է Հայաստանի Հանրապետությունում մասնավոր իրավունքի հիմնախնդիրների կոմպլեքս ուսումնասիրմանը և ըստ էության հանդիսանում է հետխորհրդային Հայաստանում առաջին համալիր գիտական հետազոտությունը նշված բնագավառում
ԺԲ.00.03 «Մասնավոր իրավունք - քաղաքացիական, առևտրային (կոմերցիոն), միջազգային մասնավոր, ընտանեկան, աշխատանքային, սոցիալական ապահովության իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՌԴ Նախագահին առընթեր պետական ծառայության ակադեմիայում ; Գիտական խորհրդատու՝ Վ. Լ. Սլեսարև ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Տ. Կ. Բարսեղյան, Վ. Վ. Վիտրյանսկի, Ա. Վ. Զապոլսկի ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law