Разработка и исследование элементов и устройств нейрокомпьютеров - Ալթունյան, Տիգրան Պավլիկի / Altunyan Tigran (Հայաստանի պետական ինժեներական համալսարան, 1994)
За последнее десятилетие в связи бурным развитием вычислительной техники и технологии интегральных схем наряду с поисками новых, более эффективных архитектур, аппаратных программных средств для современных ЭВМ ведутся интенсивные поиски по созданию нетрадиционных компьютеров нового поколения, работающих по принципу биологических нейронных сетей (БНС) мозга человека и высших животных
Ե.13.05 «Հաշվողական տեխնիկայի և համակարգերի տարրեր և սարքեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ինժեներական համալսարանի միկրոէլեկտրոնային կիսահաղորդիչ սարքերի ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Օ. Մկրտչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Տ. Կուչուկյան, Ս. Օ. Սիմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 12 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems