Քերականական իմաստափոխությունները հայերենի պատմական զարգացման մեջ (անվանական և բայական համակարգերում) - Զաքյան, Հրանուշ Սուրենի / Zakyan Hranush (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2007)
Սույն աշխատանքը խոսքիմասային տարարժեքության և կրկնասեռության հարցի՝ գրաբարյան, միջինհայերենյան և արդիհայերենյան բառարանների հիման վրա կատարված քննության առաջին փորձն է / Данная работа представляет собой первую попытку представления изменений грамматических значениях в процессе исторического развития армянского языка, частности - изменения лексических значений и залоговых форм глагола на основе словарей
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ո. Ս. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ L. Մ. Խաչատրյան, Պ. Կ. Վարդապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հ. Թումանյանի անվան Վանաձորի պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics