Ուղեղի փորձարարական իշեմիայի հետևանքով զարգացող ախտաբանական փոփոխությունների շտկումը տրիֆլուզալով / Improvement of experimental cerebral ischemic changes by triflusal - Քարամյան, Սերոբ Տիգրանի / Karamyan Serob (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2018)
Իշեմիկ կաթվածի բուժման և կանխարգելման արդյունավետության բարելավումը մերօրյա բժշկության ամենաքննարկվող և արդիական թեմաներից մեկն է: Չնայած գլխուղեղի իշեմիկ խանգարումների դեղաբանական շտկմանը նվիրված բազմաթիվ հետազոտությունների և փորձված դեղերի լայն ընտրանու առկայությանը՝ իշեմիկ կաթվածը շարունակում է մնալ անաշխատունակության ամենակարևոր և մահացության 2- րդ պատճառն աշխարհում (Mozaffarian D. et al., 2016; Thrift A.G. et al., 2014) / Изучено влияние трифлузала на сдвиги микроциркуляторного русла мозга и нейроповеденческие последствия после церебральной ишемии, a также его влияние на артериальное давление, сопоставлением с аналогичными эффектами аспирина / Effects of triflusal on neurobehavioral and microcirculatory alterations following cerebral ischemia, as well as its acute effect on blood pressure was investigated in comparison with aspirin
ԺԴ.00.14 «Դեղաբանություն» մասնագիտությամբ դեղագործական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Գ. Բալասանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ս. Սեկոյան, Հ. Ա. Հասրաթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոն ; Ատենախոսություն՝ 125 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences