Превращения атомов и молекул межзвездных облаках и образование предбиомолекул / Ատոմների և մոլեկուլների փոխակերպումները միջաստղային ամպերում և նախակենսամոլեկուլների առաջացումը / Transformations of atoms and molecules in interstellar clouds and origin of pre-biomolecules - Եղիկյան, Արարատ Գևորգի / Eghikyan Ararat (Երևանի պետական համալսարան, 2020)
Задача о радиационно-химических превращениях атомов и молекул в межзвездных газовых туманностях представляет значительный интерес с астрофизической точки зрения, в связи с непрерывно возрастающим объемом наблюдательных данных о существовании разнообразных, том числе и весьма сложных, химических соединений во всех без исключения, межзвездных облаках / Ատենախոսությունը նվիրված է բարդ միացությունների, ամինաթթուների և ծանր ածխաջրածինների (այսպես կոչվող նախակենսամոլեկուլների) առաջացման պայմաններին միջաստղային մոլեկուլային ամպերում / The dissertation is devoted to the analysis of the conditions for the origin of complex compounds such as amino acids and heavy hydrocarbons (the so-called prebiomolecules) in interstellar molecular clouds
Ա.04.02 «Տեսական ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ ֆիզիկայի ֆակուլտետի գիտական խորհրդի կողմից ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Սահարյան, Բ. Մ. Շուստով, Ա. Ֆ. Խոլտիգին ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՌԳԱ Ֆիզիկայի ինստիտուտ, ԱՏԿ Պուշչինոյի ռադիռաստղագիտական աստղադիտարան ; Սեղմագիր՝ 36 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics