Կաթ և կաթնամթերք արտադրող կազմակերպությունների մրցունակության բարձրացման ուղիները Հայաստանի Հանրապետությունում / The ways of raising competitiveness of milk and dairy products producing organizations in the Republic of Armenia - Պեպլոզյան, Էլբիս Բարսեղի / Peplozyan Elbis (Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2018)
Գյուղատնտեսությունը և սննդարդյունաբերությունը Հայաստանի Հանրապետության տնտեսության հիմնական և համեմատաբար զարգացած ոլորտներից են, որտեղ առանցքային տեղ է զբաղեցնում կաթի և կաթնամթերքի արտադրությունը / Молокоперерабатывающие организации осуществляют свою деятельность в сложных финансово-экономических условиях. Одной из основных проблем при осуществлении деятельности является низкий уровень использования производственных мощностей и низкая эффективность производства / Milk processing companies carry out their economic activities in difficult financial and economic conditions. One of the main problems is low utilization of production capacities and low production efficiency
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ոլորտների տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Վ. Դավթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Ավետիսյան, Լ. Ա. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 154 էջ, սեղմագիր՝ 31 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics