Разработка и исследование двухбарьерных фотоприемны структур на основе n-CdTe / n-CdTe երկարգելք ֆոտոընդունիչային կառուցվածքների մշակումը և հետազոտումը - Ղարիբյան, Կարեն Բորիսի / Gharibyan Karen (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2004)
В последнее время в центре внимания исследователей находятся вопросы разравотки и исследования эффективных фотоприемных структур с расширенными функциональными возможностями для разных областей спектра излучения / Աշխատանքը նվիրված է n-CdTe երկարգելք ֆոտոընդունիչային կառուցվածքների մշակմանը և հետազոտմանը, որոնք օժտված են սպեկտրալ լայն միջակայքում բարձր զգայնությամբ, ֆունկցիոնալ լայն հնարավորություններով և արտաքին լարումով սպեկտրալ զգայնության ղեկավարմամբ
Ե.27.01 «Պինդմարմնային էլեկտրոնիկա, ռադիոէլեկտրոնային բաղադրամասեր, միկրոէլեկտրոնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Խ. Խուդավերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ե. Առուստամյան, Յ. Ա. Աբրահամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Կոմետա ԳԱԻ» ԲԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology