Համընդհանուր բնույթի ֆիզիկական մոդելների դերը և օգտագործման մեթոդիկան դպրոցում ֆիզիկայի ուսուցման գործընթացում - Պետրոսյան, Լեռնիկ Նահապետի / Petrosyan Lernik (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 1998)
Հետազոտության նպատակն է՝ ի հայտ բերել այն նորը, որը բնորոշ է համընդհանուր բնույթի ֆիզիկական մոդելների օգտագործման մեթոդիկային, դիտարկել նրա առաջատար գաղափարները և սկզբունքները, ցույց տալ ֆիզիկայի ուսուցման գործընթացում դրանց ներդրման հնարավորությունները / Основная цель настоящего диссертационного исследования является анализ применения физических моделей универсального характера как нового направления применения мысленных моделей в обучении физики в школе, a также разработка методики преподавания с помощью этих моделей
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման մեթոդիկա» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ է. Մ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աբրահամյան, Ջ. Ս. Միրզոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy