Խորքային բազմագործակալ ամրապնդմամբ ուսուցման արդյունավետ մեթոդների մշակում և գնահատում / Development and evaluation of efficient deep multi-agent reinforcement learning methods - Սամվելյան, Միքայել Էդուարդի / Samvelyan Miqayel (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2020)
Վերջին տարիների ընթացքում մեքենայական ուսուցումը (ՄՈՒ) դարձել է գրեթե անփոխարինելի՝ լայն տարածում ստանալով արդյունաբերության բազմաթիվ բնագավառներում / Машинное обучение (MO) в последнее время стало практичной технологией и широко используется во многих областях промышленности / Machine learning (ML) has recently become a practical technology with widespread industrial usage across numerous domains
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-Ռուսական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Հ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Կ. Շուքուրյան, Հ. Հ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems