Արտադրության նյութական ապահովման խնդիրները շուկայական տնտեսության անցման փուլում (ՀՀ շինարարական համալիրի օրինակով) - Աթոյան, Վարդան Կորյունի / Atoyan Vardan (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2004)
Շուկայական հարաբերությունների անցման փուլում կործանարար երկրաշարժ ապրած, պարտադրված պատերազմի մեջ ներքաշված և տրանսպորտային շրջափակման մեջ հայտնված երկրի տնտեսության վերականգնման կարևորագույն ուղին հզոր կապիտալ ներդրումներն են ու կապիտալ շինարարության ծավալումը հատկապես տնտեսական խոր կառուցվածքային փոփոխությունների և նոր հարաբերությունների առաջացման պայմաններում / Диссертация посвящена изучению проблем перехода экономического механизма отрасли капитального строительства, как одной из основных сфер обеспечения конечного потребления общественного продукта в национальной экономике от командно-административной системы к системе хозяйствования рыночного типа
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Հ. Եղիազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Ս. Սելվինազյան, Ե. Հ. Մակարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԿԱՊԳԿՎ կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics