Դեռահասի ուսումնաիմացական գործունեության ակտիվացման մանկավարժական պայմանները (օտար լեզուների ուսուցման նյութերի հիման վրա) - Հարությունյան, Մարիամ Ազատի / Harutyunyan Mariam (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 1993)
Հետազոտության հիմնական նպատակը՝ դեռահասի ուսումնաիմացական գործունեության ակտիվացման հոգեբանամանկավարժական օպտիմալ պայմանների ստեղծումը, միջոցների ու մեթոդների կիրառումն է օտար լեզուների ուսուցման ընթացքում՝ ամբողջական մոտեցման հիման վրա / Основная цель исследования - создание оптимальных психолого-педагогических условий для активизации учебной деятельности подростка, использования средств и методов при обучении иностранному языку на основе целостного подхода
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1993 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Բալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Մախչանյան, Խ. Ա. Հեքիմյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy