Անձի զարգացման ճգնաժամը երեք տարեկանում և դրա ընթացքը պայմանավորող գործոնները / Personality development crisis of three years and factors determining its course - Ալավերդյան, Աննա Համբարձումի / Alaverdyan Anna (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2014)
Զարգացման ճգնաժամերը որոշիչ դեր են խաղում անձի ճակատագրում, հաճախ որոշում անձի զարգացման ուղղությունը, կյանքի ուղին / Кризисы развития играют решающую роль в судьбе человека, часто они определяют направление развития личности и его жизненный путь / The crises of development play a crucial role in a person's destiny; they often determine the direction of an individual's development and his way of life
ԺԹ.00.01 «Ընդհանուր հոգեբանություն, հոգեբանության տեսություն և պատմություն, անձի հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ս. Խուդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Պ. Մկրտումյան, Ս. Ֆ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology