Ազատ ոտանավորը 20-րդ դարի առաջին կեսի հայ բանաստեղծության մեջ / Free verse Armenian poetry in the first half of the 20th century - Ասատրյան, Կարինե Մարատի / Asatryan Karine (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Ատենախոսության նյութը 1900-1950-ական թվականների հայ ազատ բանաստեղծության ուսումնասիրությունն է / Диссертация посвящена анализу армянского свободного стиха 1900-1950-х годов / The given research presents the analysis of Armenian free verse poetry of 1900-1950s
Ժ.01.04 «Գրականության տեսություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Բեքմեզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Պ. Եփրեմյան, Ա. Ա. Խառատյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies