Эффективность антиоксидантов в профилактике и комплексной терапии при гипертензивных нарушениях беременных / Անտիօքսիդանտների արդյունավետությունը հղիների հիպերտենզիվ խանգարումների կանխարգելման և համալիր բուժման դեպքում - Աբրահամյան, Գոհար Ռազմիկի / Abrahamyan Gohar (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2009)
Долгие годы гипертензивные нарушения беременных (ГНБ) занимают 2-3 место в структуре причин материнской и перинатальной смертности, a также заболеваемости женщин / Հղիների հիպերտենզիվ խանգարումների ախտորոշումը, բուժումն ու կանխարգելումը մանկաբարձության կարևորագույն հիմնախնդիրներից մեկն է
ԺԴ.00.01 «Մանկաբարձություն և գինեկոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ պերինատոլոգիայի, մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Վ. Աբրամչենկո ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Բեգլարյան, Մ. Ի. Աղաջանով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ մոր և մանկան առողջության պահպանման գիտահետազոտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences