Տարերային աղետների և արտակարգ իրավիճակների ժամանակ համաճարակաբանական տվյալների բազայի ստեղծման մեթոդոլոգիան և կառուցման սկզբունքները - Նազարյան, Արմեն Վասիլի / Nazaryan Armen (ՀՀ ԱՆ Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2004)
Արդի ժամանակաշրջանը բնորոշվում է երկրի վրա կյանքի բնական և սոցիալական պայմանների գլոբալ փոփոխություններով, որոնց հետևանքներն հաճախ անկանխատեսելի են / База данных, которая является основой "паспортизации" местности, дает возможность производить анализ ситуации конкретной местности и, исходя из этого, решать объем и характер предполагаемых противоэпидемических профилактических работ
ԺԴ.00.16 «Համաճարակաբանություն», ԺԴ.00.17 «Հանրային առողջություն և առողջապահության կազմակերպում» մասնագիտություններով բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ ԱՆ Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Վ. Ա. Դավիդյանց, Ա. Խ. Մայրապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Վ. Նիկողոսյան, Ս. Մ. Սուքիասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences