Ուսուցիչների մասնագիտական գործունեության փորձագիտական գնահատման համակարգը հանրակրթական դպրոցում - Պետրոսյան, Ռուբեն Եղիշի / Petrosyan Ruben (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Դպրոցի մանկավարժական կոլեկտիվի մասնագիտական մակարդակի բարձրացումը մանկավարժական գիտության զարգացման երկարամյա գործընթացում համարվում է տեսական և գործնական կողմնորոշվածություն պահանջող հիմնական ուղղություններից մեկը / Актуальность исследования в том, что в современных условиях, когда усилилось внимание общественности и МНО РА к факторам и условиям профессионального становления учителей, контролю за уровнем их профессиональной компетентности фактически отсутствуют полноценные исследования, посвященные повышению уровня профессиональной компетентности учителей общеобразовательной школы объективной экспертной оценки их педагогической деятельности
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Թ. Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ֆ. Գրիգորյան, Գ. Ա. Ափրոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy