Разработка комплекса алгоритмов и программ защиты цифровых изображений / Թվայնացված պատկերների պաշտպանության ալգորիթմների և ծրագրերի համալիրի մշակում / Development of a complex of algorithms and software tools for protection of digital images - Լանինա Նատալյա Սեմյոնի / Lanina Natalya (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2011)
Задача защиты информации от несанкционированного доступа, использования и изменения содержания была важной и актуальной на протяжении всей истории человечества / Չարտոնված օգտագործումից և բովանդակության աղավաղումից թվայնացված պատկերների պաշտպանության խնդիրները համարվել են կարևոր և արդիական մարդկության պատմության ողջ ընթացքում / The problems of protection of digital images from the unsupervised access and content forgery were considered as important and actual during the whole human history
Ե.13.05 «Մաթեմատիկական մոդելավորում, թվային մեթոդներ և ծրագրային համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-Ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Գ. Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Սարուխանյան, Գ. Ի. Մարգարով ; Առաջատար կազմակերպություն Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems