Минимально-инвазивная нейрохирургия больных с поражениями пояснично-крестцового отдела / Ողնաշարի գոտկասրբանային հատվածի ախտահարումներով հիվանդների նվազագույն ինվազիվ նյարդավիրաբուժություն / Minimally invasive neurosurgery of patients with the lesion of lumbal spine - Հակոբյան, Արման Պարգևի / Hakobyan Arman (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2014)
Частота дегенеративно-дистрофических травматических и опухолевых поражений пояснично-крестцового отдела позвоночника (ПКОП) составляет примерно 200 случаев на 100.000 населения / Թեմայի արդիականությունը պայմանավորված է ողնաշարի գոտկասրբանային հատվածի դեգեներատիվ-դիստրոֆիկ, վնասվածքային և ուռուցքային ախտահարումներով հիվանդների բարձր հաճախականությամբ, որը կազմում է մոտ 200 դեպք 100.000 բնակչության շրջանակներում / The modernity of this subject is conditioned by the high frequency of patients, who have spine lumbosacral segment trauma and tumors lesions and it is about 200 cases within 100000 population
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն (նյարդավիրաբուժություն)» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ-ի գիտակոորդինացիոն խորհրդի N2 նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ա. Եղունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Վ. Ֆանարջյան, Մ. Մ. Մարտիրոսյան, Վ. Ե. Պարֆենով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Սուրբ Գրիգոր Լուսավորիչ» բժշկական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences