Իրավական կարգավորումը, նրա կառուցակարգը, նպատակը և զարգացման հեռանկարները - Ազարյան, Ալեքսանդր Ռոբերտի / Azaryan Alexandr (Երևանի պետական համալսարան, 2006)
Հայաստանի Հանրապետության անկախության հռչակումից հետո հայ ժողովրդի առջև դրված կարևոր խնդիրներից մեկը իրավական համակարգի նորացումն էր / Работа посвящена проблемам правового регулирования
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն, իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտի գիտխորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Հ. Սաֆարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Ստեփանյան, Վ. Վ. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ Սահմանադրական Իրավունքի կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law