Низкотемпературное воспламенение смесей алифатических альдегидов, пропана и монооксида углерода с кислородом, инициированное адсорбированным пероксидным соединением / Ադսորբված գերօքսիդային միացությունով հարուցված ալիֆատիկ ալդեհիդների, պրոպանի և ածխածնի օքսիդի թթվածնային խառնուրդների ցածր ջերմաստիճանային բոցավառումը - Առուստամյան, Արմեն Մամիկոնի / Arustamyan Armen (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2006)
Процессы окислительного превращения углеводородного сырья (насыщенных углеводородов, низкомолекулярных олефинов, ароматических углеводородов) являются источником получения ценных кислородсодержащих продуктов / Ստեղծվել է գիտական հետազոտությունների նոր ուղղություն՝ օրգանական միացությունների ցածր ջերմաստիճանային օքսիդացման և բոցավառման հետերոգեն ռադիկալային հարուցում գերօքսիդային ռադիկալներով, որոնք առաջանում են ռեակցիոն անոթի պատերին ադմորբված օրգանական գերօքսիդների ռադիկալային տրոհման ռեակցիայի արդյունքում
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է ՀՀ ԳԱԱ Ա. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ի. Ա. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Պ. Դավթյան, Ն. Մ. Ռուբցով, Ռ. Լ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՈԴ ԳԱ Ն. Սեմյոնովի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 51 էջ։