Концентрационные автоколебания в реакции окисления ацетальдегида / Կոնցենտրացիոն ինքնատատանումներ ացետալդեհիդի օքսիդացման ռեակցիայում - Եսայան, Ռուզաննա Սերգեյի / Yesayan Ruzanna (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2001)
Прогнозирование управление химическими процессами, протекающими в химических реакторах, лазерах, в верхних слоях атмосферы тесно связаны с исследованиями процессов окисления углеводородов и соединений со сложным-цепным разветвленным механизмом / Ատենախոսության հիմնական նպատակն է օրգանական միացությունների օքսիդացման գազաֆազ ռեակցիայում տատանողական երևույթների հետերոգեն-հոմոգեն մեխանիզմի մասին պատկերացումների զարգացումը և նրանց փորձնական հետազոտման մեթոդային կատարելագործումը
Բ.00.15 «Քիմիական կինետիկա և կատալիզ» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Ա. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Պ. Դավթյան, Լ. Ա. Ներսիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մոսկվայի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry