Հայաստանի Հանրապետության, որպես լեռնային երկրի, գյուղական տարաբնակեցման աշխարհագրական հետազոտության հիմնահարցերը / The main geographical study issues of rural settlements’ distribution of the Republic of Armenia AS a mountainous country - Պոտոսյան, Ակսել Հարությունի / Potosyan Aksel (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2015)
Սկսած 1830-ական թվականներից Արևելյան Հայաստանում խրախուսվում է գյուղական բնակավայրերի զարգացման, ավերված գյուղերի վերականգնման և նորերի կառուցման բոլոր միջոցառումները / Сельское расселение РА имеет древнюю историю, однако в своих основных чертах оно начало формироваться в 30-40-ые годы ХIX века / The current state of rural settlements’ distribution has a long history, but in major sense it was formed in the 1830-40
ԻԴ․03.02 «Տնտեսական, սոցիալական և քաղաքական աշխարհագրություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ․ Ս․Դանիելյան, Լ․Պ․ Բոգդանովա, Հ․ Ա․ Մարզպանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ․Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 47 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science