ԼՂՀ տեղեկատվական դաշտի համապատկերը և խնդիրը (չճանաչված երկրի լրատվությունը) / Panorama and problems of the NKR information field /mass media of unrecognized country/ - Ալեքսանյան, Հրանտ Մահմուդի / Alexanian Hrant (Երևանի պետական համալսարան, 2010)
Ներկա ժամանակահատվածում, երբ Արցախն այլևս անկախ հանրապետություն է և Ազատամարտից հետո ներքաշված է նորաստեղծ ԼՂՀ-ի միջազգային ճանաչման համար անզիջում պայքարի մեջ, տեղեկատվական առաքելությունն առավել հրատապ նշանակություն է ստացել, և այդ դաշտում արձանագրվող շարժերը թելադրում են համարժեք վերլուծություն, գնահատական և գործողությունների ծրագիր / В диссертации всесторонне исследованы деятельность средств массовых информации, появившихся в Арцахе за последние более чем 20 лет, с учетом их основных параметров / The activity of Artsakh mass outlet, appeared at the international scene during more than 20 years, with its qualitative and quantitative basic indices, was closely analyzed in the thesis (dissertation)
Ժ.01.06 «Ժուռնալիստիկա» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Վ. Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Հովսեփյան, Գ. Վ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ժուռնալիստիկա / Journalism