ՀՀ որոշ գետերի ջրերում գլխավոր իոնների և կենսածին նյութերի վարքի առանձնահատնությունները - Միքայելյան, Մհեր Գարեգինի / Mikayelyan Mher (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2007)
Հայաստանի Հանրապետության բազմազան և բարդ ֆիզիկաաշխարհագրական պայմանները իրենց խոր ազդեցությունն են թողնում գետային ցանցի ձևավորման, նրա տարածական տեղաբաշխման, խտության, սնման ու հոսքի ջրային ռեժիմի վրա / В результате исследований что высокие концентрации главных ионов и биогенных веществ отмечались в водах рек Севджур и Раздан
ԻԴ.00.23 «Երկրաբնապահպանություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Էկոլոգանոոսֆերային հետազոտությունների կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Կ. Սաղաթելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Թորոսյան, Գ. Ֆ. Գալստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայաստանի հիդրոօդերևութաբանության և մոնիտորինգի պետական ծառայություն» ; Սեղմագիր՝ 15 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science