Իսմաիլականությունը. ինքնության զարգացումը և կայացման դինամիկան / Ismailism: dynamics of the development and shaping of identity - Խաչատուրյան, Նելլի Ռաֆիկի / Khachaturyan Nelli (ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ, 2013)
Իսմաիլականությունը, որպես միջնադարյան Արևելքի հոգևոր մշակույթի անբաժան մաս, զարգանում և փոխակերպվում էր հասարակության քաղաքական, տնտեսական և մշակութային փոփոխություններին զուգընթաց / Идентичность как самоопределение через групповую принадлежность, феномен ее формирования, развития и окончательного становления - актуальные вопросы современной этнографии / Identity as a phenomenon of self-definition through group belonging, its formation, development and final shaping are among the most topical issues of modern social anthropology
Է. 00.04 «Ազգագրություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ա. Առաքելովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Մարգարյան, Լ. Դ. Սիմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Արևելագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History