Новые строительные композиты на основе полиэфирных смол и наполнителей-горных пород Армении для восстановления и усиления зданий и сооружений / Նոր շինարարական կոմպոզիտներ բազմաեթերային խեժերի և Հայաստանի լեռնային ապարների լցանյութերի հիման վրա շենքերի և կառույցների վերականգնման և ամրացման համար / The new construction composites based on polyester resins and fillers of the rocks of Armenia - Մելիքսեթյան, Ալեքսանդր Մամիկոնի / Meliksetyan Alexander (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2003)
Современный строительный рынок значительно расширяется из-за большого объема ремонтных работ, связанных с восстановлением и усилением получивших повреждения жилых домов, зданий общего назначения, памятников архитектуры и истории, возникающих в результате природных катаклизмов / Ատենախոսության թեման նվիրված է վնասված շինությունների և ճարտարապետապատմական կոթողների վերականգնման և ամրացման արդիական և կիրառական խնդրին, ինչը հնարավոր է էֆեկտիվ տեխնիկական լուծումների և մեթոդների մշակմամբ, որոնք կապահովեն աշխատանքների ժամկետների զգալի կրճատումը, նյութա- և աշխատատարության նվազումը, և, որպես հետևանք արժեքի իջեցումը / This dissertation dedicates actual scientific and engineering problem-rebuilding and strengthening of hurt and ruined buildings and historical architectural monuments with the help of the new effective technical decisions and methods
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է «Քար և սիլիկատներ» գիտաարտադրական և նախագծային փակ բաժնետիրական ընկերության խորհրդի նիստում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսններ՝ Մ. Հ. Բադալյան, Յ. Ա. Սոկոլովա, Մ. Լ. Երիցյան ; Առաջատար կազմակերպության՝ ՀՀ քաղաքաշինության նախարարության «Հայսեյսմշին և ԿՊԳՀԻ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 52 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology