Влияние учета поперечных сдвигов в задачах изгиба пластин / Լայնական սահքերի հաշվառման ազդեցությունը սալերի ծռման խնդիրներում - Վասիլյան, Նարինե Գուրգենի / Vasilyan Narine (ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ, 2012)
Развитие современной науки с растущими потребностями в различных областях техники открывает большие аспекты применимости таких конструкций, как тонкостенные упругие пластинки. Эти же потребности, которые целенаправлены на рациональное использование материала и обеспечение прочности конструкции, выявили интерес к теориям, которые отклоняются от гипотез теории Кирхгофа / Ատենախոսության մեջ հետազոտված է լայնական սահքերի հաշվառման ազդեցությունը սալերի լարվածադեֆորմացիոն վիճակի և եզրային պայմանների վրա ծռման խնդիրներում / In the dissertation it has been examined the stress-deformation state of the plate bending problems taking into account shear stresses
Ա.02.04. «Դեֆորմացվող պինդ մարմնի մեխանիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ։ Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար` Մ. Վ. Բելուբեկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Վ. Սարգսյան, Ս. Պ. Ստեփանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան(պոլիտեխնիկ) ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics