ՀՀ հարկային քաղաքականության վերլուծությունը և զարգացման ուղիները (Շիրակի մարզի օրինակով) - Պապոյան, Վահան Աշոտի / Papoyan Vahan (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2009)
Հայտնի է, որ ցանկացած երկրի պետական բյուջեի մուտքերի գերակշիռ մասն առաջանում է հարկային գանձումներից: Հայտնի Է նաև, որ հարկային համակարգի ձևավորումը կախված է բազմաթիվ գործոններից, որոնց հաշվառումը պահանջում է մեծ փորձառություն և գիտելիքներ, սոցիալական ու քաղաքական իրավիճակի խոր գիտակցում և միաժամանակ, իր էությամբ պետք է լինի ժողովրդավարական և ոչ թե արգելակի, այլ նպաստի երկրի տնտեսության ինտենսիվ զարգացմանը / Исследована налоговая политика Республики Армения. Показано, что бюджетные поступления от различных налогов зависят не только от типа и параметров конкретных налоговых законов, но и от закона распределения базы налогообложения
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Թ. Ա. Նալչաջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Մամիկոնյան, Հ. Ա. Չիլինգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics