Регуляция спонтанной электрической активности миометрия у крыс / Առնետի միոմետրիումի ինքնաբուխ էլեկտրական ակտիվության կարգավորումը / Regulation of spontaneous electrical activity of the myometrium in rats - Հունանյան, Նաիրա Գևորգի / Hunanyan Naira (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2013)
Из всего разнообразия гладкомышечных тканей матка занимает исключительное положение не только вследствие особой функции, но и ввиду отличий в строении и реагирования на различные факторы среды по сравнению с другими органами / Միոմետրիումի հարթ մկանային հյուսվածքն օժտված է ինքնաբուխ էլեկտրական ակտիվությամբ, որը սերտ կապի մեջ է գտնվում կծկման հետ / Myometrial smooth muscle generates spontaneous electrical activity, which is associated with the uterine contractility
Գ.00.09 «Մարդու և կենդանիների ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Լ. Ա. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ք. Վ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ջ. Ս. Սարգսյան, Ռ. Շ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology