Դրական իրավունքի օբյեկտիվության հիմնախնդիրները / Main problems of objectivity of positive law - Ղազարյան, Տիգրան Մեխակի / Ghazaryan Tigran (Երևանի պետական համալսարան, 2017)
Տարբեր գիտական հրապարակումներում, նախ և առաջ՝ մենագրություններում, ուսումնա-մեթոդական ձեռնարկներում նվիրված պետության և իրավունքի տեսությանը և դրա հիմնահարցերին, մի շարք իրավագետներ (հատկապես՝ խորհրդային և հետխորհրդային շրջանի իրավագետներ, այդ թվում՝ Դ.Ա. Քերիմով, U.Ս. Ալեքսեև, Վ.Ս. Ներսեսյանց, Վ.Ի. Չետվեռնին) պնդում են այն թեզը, որ դրական իրավունքը օբյեկտիվ է / Диссертационное исследование посвящено основным проблемам объективности права. Хорошо известно, что во многих учебниках, пособий, монографий суждение об объективности права и объективности системы права является аподиктическим / PhD dissertation topic concerns with the issue of objectivity of positive law. It's a well known fact that nearly every handbook dedicated to the general theory of law takes for a granted the fact of objectivity of law and the fact of the objectivity of the system of law as well
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն, պետական և իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վաղարշյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ստեփանյան, Ա. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ սահմանադրական իրավունքի կենտրոն ; Ատենախոսություն՝ 114 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law