Процессы передачи сигнала и липидной модификации в лимфоцитах крови при раке яичника / Արյան լիմֆոցիտներում ազդանշանի հաղորդման և լիպիդային մոդիֆիկացման գործընթացները ձվարանի քաղցկեղի ժամանակ / Lipid modifications and signal transduction mechanisms in blood lymphocytes in ovarian cancer - Թորգոմյան, Տիգրան Ռաֆիկի / Torgomyan Tigran (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2012)
Основной целью диссертационной работы явилось выявление возможных нарушений в процессах модификации липидов мембран покоящихся мононуклеарных клеток периферической крови больных раком яичника, a также выявление закономерностей образования молекул липидных вторичных посредников в динамике стимуляции клеток различными агонистами / Ատենախոսությունը նվիրված է ժամանակակից հիմնարար կենսաբանական գիտության և կլինիկական բժշկության արդիական խնդիրներից մեկի՝ չարորակ նորագոյացությունների ախտածնության մեջ թաղանթային լիպիդների հնարավոր ներգրավման և դերի բացահայտմանը / The work is devoted to elucidation of possible involvement and role of plasma membrane lipids in the pathogenesis of malignant tumors one of main problems of modern biological science and clinical medicine
Գ.00.03 «Մոլեկուլային և բջջային կենսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Յու. Վ. Թադևոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Ա. Կարալյան, Գ. Ս. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology