Основы построения быстродействующих энергонезависимых запоминающих устройств / Արագագործ էներգաանկախ հիշող սարքերի կառուցման հիմունքները / Fundamentals of constructing high-speed performance nonovolatile memory devices - Պետրոսյան, Օլեգ Հարությունի / Petrosyan Oleg (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (պոլիտեխնիկ), 2013)
Диссертационная работа посвящена основам построения быстродействующих энергонезависимых (ЭН) запоминающих устройств (ЗУ) разработке математических методов проектирования ЭН ЗУ, повышению их быстродействия и информационной емкости и уменьшению потребляемой мощности / 1. Որոշվել և հիմնավորվել է սխեմատեխնիկական հայտանիշների և էներգաանկախ հիշող սարքերի (ԷԱ ՀՍ) իրականացումների չափանիշների գնահատման հավաքածու, մշակվել է սխեմաների կառուցման ընդհանրացված մեթոդ, որն ապահովում է ԷԱ ՀՍ-երի համակարգումը, համեմատական գնահատումը և նոր սխեմատեխնիկական լուծումների ստացումը / 1. A complete set of features of scheme implementation and evaluation criteria of NV MD has been identified and supported and a NV generalizedmethod of constructing block diagrams of MD, providing the possibility of ordering, comparative evaluation, as well as production of new circuit design has been developed
Ե.27.01 «Պինդմարմնային էլեկտրոնիկա, ռադիոէլեկտրոնային բաղադրամասեր, միկրոէլեկտրոնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (պոլիտեխնիկ) ; Գիտական խորհրդատու՝ Վ. Վ. Բունիաթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Թ. Քուչուկյան, Հ. Ս. Կարայան, Վ. Ե. Առուստամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 40 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology