Մշակութային կյանքը Արցախում 19-րդ դարի երկրորդ կեսին և 20-րդ դարի սկզբին - Հարությունյան, Մարինե Գրիգորիի / Harutyunyan Marine (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2008)
Հայ ժողովրդի բազմադարյան հարուստ մշակույթի անբաժանելի մասն Է Արցախի մշակույթը / Культура Арцаха занимает достойное место в богатой многовековой истории культуры армянского народа
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Արցախի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ է. Ա. Կոստանդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ է. Գ. Մինասյան, Ռ. Կ. Միրզախանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History