Hydrogen metabolism and proton cycling in Escherichia coli during fermentation of different glucose concentrations / Escherichia coli-ում ջրածնի նյութափոխանակությո և պրոտոնային ցիկլը գլյուկոզի տարբեր կոնցենտրացիաների խմորման պայմաններում / Водородный обмен и протонный циклу Escherichia coli в условиях брожения при различной концентрации глюкозы - Վանյան, Լիանա Մանվելի / Vanyan Liana (Երևանի պետական համալսարան, 2024)
Energy sources in nature are unlimited and non-renewable, which can lead to serious problems / Հետազոտության նպատակն է ուսումնասիրել E.coli հիդրոգենազ ֆերմենտների առանձին ենթամիավորների դերը և դրանց ազդեցությունը պրոտոն կալիումական հոսքերի, թաղանթակապ ֆերմենտների ակտիվության և այլ փոխազդեցությունների վրա գլյուկոզի տարբեր կոնցենտրացիաների խմորման ընթացքում / Цель исследования- изучить роль отдельных субъединиц ферментов гидрогеназы E.coli и их влияние на потоки протонов/калия, активность мембраносвязанных ферментов и другие взаимодействия при брожении глюкозы различных концентраций
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ա. Թռչունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Զ. Փեփոյան, Հ. Լ. Հայրապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology