Բեյլանի բարբառը - Քյուփելյան, Հայկուհի Հակոբի / Qyuphelyan Haykuhi (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, Երևանի պետական համալսարան, 2008)
ՀՀ ԳԱԱ Հր. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտը տասնյակ տարիներ հայերեն բարբառների վերաբերյալ հավաքել է հսկայածավալ նյութ, որը հատուկ մշակված ծրագրով պատրաստվում է քարտեզագրման: Ծրագրի ամբողջական իրականացումն ապահովելու համար, բնականաբար, անհրաժեշտություն է պատմական Հայաստանի բոլոր բնակավայրերի բարբառների և խոսվածքների իրողությունների առկայությունը մասնագետների ձեռքի տակ Սակայն հայ ժողովրդի նկատմամբ Թուրքիայի կողմից կիրառված ցեղասպանությունը կեսկատար է թողել բոլոր բնակավայրերի բարբառային իրողությունների հավաքումը / Диссертационная работа посвящена изучению диалекта Бейлана, который обширном научном изложением представляется впервые. Диссертация cocmoum из вступления, mpex глав и заключения
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Մկրտչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Համբարձումյան, Գ. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics