Разработка ранних критериев диагностики некоторых вторичных нефропатии на до госпитальном этапе / Նախահիվանդանոցային շրջանում որոշ երկրորդային նեֆրոպաթիաների վաղ ախտորոշման ցուցանիշների մշակումը / Development of early criterions of some secondary nephropathies for pre-admission milestone - Խուդավերդյան, Սոֆյա Կոնստսնտինի / Khudaverdyan Sofya (ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2003)
Неуклонный рост вторичных нефропатии в общем количестве больных хронической почечной недостаточностью (ХПН), нуждающихся в лечении экстракорпоральными методами и трансплантации почки, и увеличение необходимых на это финансовых затрат, обращает на себя пристальное внимание мировой нефрологической общественности / Հետազոտվել են էսենցիալ հիպերտոնիայով, մետաբոլիկ համախտանիշով և ուրատուրիայով տառապող 158 հիվանդ / 158 patients with essential hypertension of a different stages, early metabolic syndrome and urethra without uricemia are inspected
ԺԴ.00.03 «Ներքին հիվանդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ջ. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ե. Նազարեթյան, Է. Ա. Եզդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ կուրորտաբանության և ֆիզիկական բժշկության ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences