О методе решения одного класса сингулярных интегральных уравнений и его применении прикладным задачам / Մի դասի սինգուլյար ինտեգրալ հավասարումների լուծման մեթոդի և կիրառական խնդիրներում դրա գործածության մասին / About method of solution of a class of singular integral equations and its applications - Գրիգորյան, Հակոբ Բորիսի / Grigoryan Hakob (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Многочисленные смешанные краевые задачи математической физики, дифракции упругих и электромагнитных волн, математической теории упругости и, вообще, механики сплошных сред сводятся к решению сингулярных интегральных уравнений (СИУ) первого или второго рода / Ատենախոսությունում կառուցված է հաստատուն գործակիցներով երկրորդ սեռի Կոշու, Հիլբերտի և հարակից տիպի կորիզներով սինգուլյար ինտեգրալ հավասարումների մի դասի անալիտիկ լուծումները և մշակված է հաշվողական մեթոդ այդ հավասարումների լուծումների թվային իրականացման համար
Ա.01.07 «Հաշվողական մաթեմատիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Մ. Մխիթարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Ռ. Հակոբյան, Ա. Հ. Քամալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics