Հատիկի թեփահանման փոքրաչափ մեքենայի կառուցվածքի մշակում և պարամետրերի հիմնավորում / Development of small-size grain huller design and justification of its parameters - Մելիքյան, Վահան Զարմիկի / Melikyan Vahan (Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2013)
Բնակչության սննդի հաշվեկշռում զգալի տեղ է զբաղեցնում ձավարեղենը, որի տեսակարար կշիռը կազմում է հացահատիկի ընդհանուր օգտագործվող ծավալի 8-13%-ը / Крупа в пищевом рационе человека составляет 8-13% от общего количества потребляемого зерна / The cereals in the human diet make up 8-13% of totally consumed staple grains
Ե.20.01 «Գյուղատնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքենաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Պ. Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ղ. Կարախանյան, Ս. Վ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ Շահումյանի «Ագրոսպասարկում» ԲԲԸ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology